Obaveštenje o uvidu u birački spisak

Obaveštavaju se građani – birači sa područja Gradske opštine Lazarevac da mogu izvršiti uvid u birački spisak  svakog radnog dana u vremenu od 7,00 časova  do 15,00 časova u prostorijama Gradske opštine Lazarevac, ul. Karađorđeva br.42, II sprat, kancelarija br.37 (sa sobom poneti ličnu kartu) ili pozivom na broj telefona 011/8123-278, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu  – https://upit.birackispisak.gov.rs/  unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

Građani mogu tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska na osnovu zakonom propisanih dokaza za vršenje promene.

Sve promene u biračkom spisku građani mogu izvršiti do zaključenja biračkog spiska 17.05.2024. godine u 24,00 časa, odnosno 15 dana pre dana izbora, kada Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zaključuje birački spisak.

Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana izbora, za sve promene u biračkom spisku nadležno je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Preporučuje se da svi birači koji do 02.06.2024. godine postaju punoletni provere da li su upisani u birački spisak kao i birači koji su izvršili prijavu prebivališta na teritoriji Gradske opštine Lazarevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Novi izgled škole u Dudovici – uskoro i teren za sportske aktivnosti (VIDEO)
Next post Održana šesta sednica opštinskog Veća u Lajkovcu (VIDEO)