Aleksandra Uzelac iz Železničara najperspektivnija odbojkašica Srbije

Izvor: ossrb.org

Odbojkaški savez Srbije tradicionalno je krajem godine uručio priznanja najboljim pojedincima. Među nagrađenima je i Aleksandra Uzelac, primač Železničara iz Lajkovca, koja je proglašena za najperspektivniju odbojkašicu u 2022. godini. Laskavo priznanje uručila joj je legendarna reprezentativka Srbije Maja Ognjenović.

Nakon uručenja nagrade mlada Aleksandra Uzelac, glavna uzdanica lajkovačkog Železničara, izjavila je: „Ovo mi je, pre svega, dodatna motivacija da se trudim i radim još više, da u nastavku sezone i svoje karijere što više doprinesem ovom sportu i svojoj državi Srbiji. Zaista mi mnogo znači, ovo doživljavam kao nagradu za sve što sam do sada uradila.“

Osim osvajanja prvog mesta u prvenstvu sa Železničarom, Aleksandra je ove godine sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila na Evropskom prvenstvu u Makedoniji srebrnu medalju i priznanje za najboljeg primača, zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji i priznanje MVP turnira, kao i četvrto mesto na 16. Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Slovačkoj. Prvi put je zaigrala i za seniorsku reprezentaciju, u Ligi nacija.

Tijana Bošković, dvostruki uzastopni MVP Svetskog prvenstva, najbolja je odbojkašica Srbije u 2022., a bloker seniora Srbije Srećko Lisinac, je najbolji srpski odbojkaš u ovoj godini. U muškoj konkurenciji najperspektivniji igrač u 2022. godini je Branko Kopitić, odbojkaš Novi Sad Maneksa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Novogodišnji kviz u Dulovoj školi
Next post Počela prijava za vaučere – Požurite, veliko je interesovanje