Izložba poklona iz kolekcije u vlasništvu biblioteke „Dimitrije Tucović“

Posetioci biblioteke „ Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu će u  izložbenom prostoru  do 31. januara 2024. godine moći da pogledaju  izložbu poklona iz kolekcije u vlasništvu biblioteke, kojoj su umetnici iz Lazarevca, ali i iz cele Srbije nesebično darovali. Zbirka je formirana proteklih deset godina, a darodavci su najčešće u znak zahvalnosti za organizovanu izložbu ustanovi ostavljali po rad ili kompletnu izložbu.

U samoj postavci su zastupljeni radovi drugačijih umetničkih orijentacija izrađeni  raznovrsnim tehnikama, od naivnog slikarstva i skulpture do apstraktnog slikarstva. Najzastupljenije tehnike su  ulja na platnu i akvareli, crteži, zatim kombinovana tehnika, umetničke fotografija, ali i radovi iz oblasti primenjene umetnosti , skulpture i karikature. Što se motiva tiče preovladavaju portreti i pejzaži, a ima i geometrijske apstrakcije.

„Izuzetno ponosni na svoju kolekciju, koja broji više od stotinu radova, na ovaj nečin želimo da iskažemo zahvalnost darodavcima i još jednom svoju publiku i širu javnost podsetimo na naše bogato kulturno nasleđe“ poručuju oni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Pozorišna predstava „Šećer je sitan osim kad je kocka“
Next post Da li je finansijski stres opasniji po zdravlje u odnosu na druge vrste stresa?