Jesenji radovi i aktuelnosti u JPKP Lazarevac (VIDEO)

Sektor Gradskog zelenila JPKP Lazarevac ovih dana angažovan je na orezivanju stabala, uređenju zelenih površina i pripremama cvetnih leja za narednu sezonu. Radove je obišao direktor ovog preduzeća Aleksandar Rakić.

” Radimo korekciju kruna stabala, orezivanje kruna, izdizanje krošnji, seču stabala ukoliko ju je predvidela Komisija za seču…

Pored ulice Nikole Vujačića  radićemo i druge koje su predviđene planom i programom poslovanja korekcije, a ono što je jako bitno i ove jeseni posadićemo veliki broj drvorednih sadnica”, rekao je Rakić.

On je takođe najavio i postavljanje novog parkovskog mobilijara, uglavnom klupa i đubrijera tamo gde nedostaju.

Prema njegovim rečima, lazarevačko komunalno preduzeće pokrenulo se i ide napred. Rastu plate i nabavlja se nova oprema, a sve u cilju poboljšanja optimalnih uslova rada.

 

Rakić je takođe upoznao sugrađane sa novim cenama komunalnih usluga.

“Mi smo imali korekciju cena , ali to je nešto što je neminovno zbog svih kretanja na tržištu. Mi smo firma koja u velikoj meri zavisi od cena struje, goriva, nabavke opreme, rezervnih delova…

Od 10 do 20 posto smo izvršili korekcije cena, kako za fizička tako i za pravna lica, ali je to nešto minimalno”, objašnjava on.

Da li će i dalje biti rasta cena zavisi od kretanja na tržištu. Od prošle godine ovo preduzeće redovno izmiruje poreze i doprinose, redovno se izmiruju računi za električnu energiju i sve obaveze poslodavca redovno se servisiraju, potvrdio je direktor JPKP Lazarevac, Aleksandar Rakić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post “Pažljivko”u poseti lajkovačkim prvacima (VIDEO)
Next post Novi cenovnik u SRC „Kolubara“