Lajkovački odbornici zasedaju u petak – Održana 43. Sednica opštinskog Veća (VIDFO)

U Lajkovcu je danas održana 43. sednica opštinskog Veća sa 12 tačaka Dnevnog reda, među kojima su se našli  i Izveštaj o izvršenju budzeta za period januar- septembar tekuće godine, Nacrt odluke o trećem rebalansu budzeta, set tačaka vezanih za komunalne usluge i izmenu cenovnika i druge.

Zamenik predsednika opštine Lajkovac, Obrd Milutinović kaže da je izvršenje budzeta za prvih devet meseci realizovano u visini od 52,23 %, dok je u ovom ternutku ostvarenje budzeta u iznosu od 72 procenta.

„ Na dnevnom redu su se našle i izmene cenovnika JP Gradska čistoća gde je došlo do poskupljenja određenih kategorija usluga komunalnog preduzeća, te su cene vode i kanalizacje uvećane za 15 %, odnošenje smeća za 20%, dok će priključci na komunalnu infrastrukturu biti uvećani u proseku od 20 do 25%“ kaže on.

Dat je i predlog odluke o uvođenj porezne stope na imovinu za nepokretnosti na teritoriji opštine Lajkovac, gde je plan povećanja stope poreza daleko niži od zaknom predviđenog.

Došlo je i do izmena u programu građevinskog zemljišta, a opština će u trećem rebalansu izdvojiti sredstva za hidrogeološka istraživanja u naseljenom mestu Nepričava u cilju povećanja količine pijaće vode.

Većina ovih tačaka naći će se na narednoj sednici Skupštine opštine Lajkovac planiranoj za petak 25.novembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Tradicionalna zabava lazarevačkih lovaca
Next post Lajkovački osnovci – ideja, kreativnost i talenat na jednom mestu