MALIŠANI IZ „KAJE“ POSETILI BIBLIOTEKU

Obeležavanje Međunarodne nedelje dece pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“ započelo je u Ljigu posetom polaznika Vrtića „Kaja“ Dečijoj biblioteci.

Prvi susret sa hramom knjiga i znanja ostavio je na najmlađe sugrađane snažan utisak, a oni su ga pretočili na svoje crteže koje su uradili u biblioteci. Mališani iz „Kaje“ su potom razgovarali sa ljiškim bibliotekarima i preneli im svoja zapažanja o epskim i mitskim junacima o kojima su do sada gledali i slušali na društvenim mrežama i crtanim filmovima. Njihove najinteresantnije spoznaje bile su da se sva znanja ovog sveta nalaze u bibliotekama, da treba da rastemo uz naše epske i mitske priče i junake i da poznajemo druge, kao i da su kaplari iz Kolubarske bitke junaci, iako „nisu imali bradu i brkove“.

Svakog dana, od ponedeljka do petka, u ljiškoj biblioteci igra se predstava „Zmaj golubijeg srca“ koju su u potpunosti pripremile vaspitačice iz vrtića „Kaja“. Do sada je na svakoj  od predstava bilo između 50 i 60 dece od prvog do četvrtog razreda iz Ljiga i seoskih odeljenja. Predstava se u subotu daje u belanovačkoj osnovnoj školi, a serijal će biti nastavljen igranjem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Sportski rekviziti za lajkovačke osnovce (VIDEO)
Next post „Dečije carstvo“ pod maskama(VIDEO)