“MARGINASTO” – Jednake šanse za sve (VIDEO)

 

Udruženje za borbu protiv nasilja i zaštitu prava marginalizovanih grupa “Marginasto”osnovano je 25.jula 2023.godine u Lazarevcu, sa ciljem da promoviše i štiti prava i slobode marginalizovanih grupa, da širi svest o potrebi unapređenja života ljudi, zatsupa usklađivanje domaćih, ustavnih, zakonskih i podzakonskih propisa sa međunarodnim i evropskim standardima i konvencijama.

Takoođe, cilj udruženja je i da pomogne osobama koje su pretrpele nasilje ili bilo koji drugi vid kršenja ljudskih prava, kroz psihološku, pravnu i profesionalnu podršku, da podstiče i promoviše prava i dostojanstva osoba sa invaliditetom, kao i njihovo ravnopravo uključivanje u sve sfere društvenog života. “Marginasto”pored svega pomenutog razvija saradnju sa drugim udruženjima, organizacijama i asocijacijama kompatibilnim sa ciljevima za koje se ovo udruženje zalaže.
Ideja o pokretanju udruženja nastala je okupljanjem grupe ljudi vođene željom da podstaknu i promovišu društvo jednakih šansi za sve, kroz uvažavanje i tretiranje tema koje čine sve pomenute kategorije vidljivim i prepoznatim u društvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Obaveštenje o radu službi Doma zdravlja „dr Đorđe Kovačević“ za vreme državnih i verskih praznika
pexels-photo-237904.jpeg Next post “Jedan paketić mnogo ljubavi”