MUP uveo uslugu obaveštavanja o isteku roka važenja ličnih dokumenata

BETA

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije omogućilo je svim građanima, koji su registrovani na portalu eUprave, uslugu dostavljanja obaveštenja o isteku roka važenja ličnih dokumenata – lične karte, pasoša, vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice, izjavio je načelnik Odeljenja za registraciju vozila i vozačke dozvole Uprave za upravne poslove MUP Dalibor Drobnjak.”Usluga je uvedena u saradnji MUP sa Kancelarijom za IT i eUpravu, od 13. decembra prošle godine, a građani će obaveštenja o isteku roka važenja ličnih dokumenata dobijati na svoje i mejl adrese, SMS porukom ili putem Vibera”, kazao je Drobnjak agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, građani dobijaju obaveštenja o isteku važenja dokumenata dva puta, a rokovi su različiti u zavisnosti od dokumenta o kome se radi.

“Za ličnu kartu, prvo obaveštenje se dostavlja 30 dana, a drugo 15 dana pre isteka važenja lične karte. Za pasoš, prvo obaveštenje se dostavlja sedam meseci, a drugo obaveštenje 30 dana pre isteka važenja pasoša, a za vozačku dozvolu i registracionu nalepnicu prvo obaveštenje se dostavlja 30 dana, a drugo 10 dana pre isteka važenja vozačke dozvole odnosno registracione nalepnice”, precizirao je Drobnjak.

On je podsetio da MUP trenutno ima 172 usluge na portalu eUprave, koje, kako je dodao, građanima olakšavaju i pojednostavljuju dolazak do dokumenata.

Proces digitalizacije deo je reforme javne uprave koja se u Srbiji sprovodi uz podršku Evropske unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Svetosavski obrok od srca
pexels-photo-459653.jpeg Next post Paušalcima stižu poreska rešenja, pomeren rok za akontaciju