Najava programa Kulturnog centra u Lajkovcu

U Galeriji Kulturnog centra u ponedeljak 7. novembra u 18 časova biće otvorena izložba slika Nataše Gligorić „Jesenja sonata“.

Postavka će posetiocima biti dostupna do 14. novembra. Na slikama preovladavaju pejzaži i mrtva priroda, a većina ih je nastala u ateljeu profesora Milovana Krznarića u Zemunu. Autorka je takođe iz Zemuna, ekonomista po zanimanju, koja se uspešno amaterski bavi slikanjem.

Kulturni centar “Hadži Ruvim” i Turistička organizacija opštine Lajkovac u Galeriji KCHRL, na Mitrovdan 8. novembra od 14 časova organizuju izložbu akustičnih instrumenata etno muzike. Po tradiciji, na ovaj praznik su se vekovima rastajali hajduci, što će biti obeleženo običajno-folklornom koreografijom. Istog dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, rastanak hajduka biće održan od 15 časova kraj reke Kolubare ili u galeriji KCHRL odmah po otvaranju izložbe.

Film za decu “Dečak delfin” biće prikazan za učenike OŠ „Mile Dubljević” u dva termina. Prvi je 7. novembra u 18 časova, a drugi sedam dana kasnije – 14. novembra, takođe od 18 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Aktiv direktora škola sa predsednikom lazarevačke opštine (VIDEO)
Next post Opštinsko rukovodstvo obišlo radove u Rudovcima (VIDEO)