Novo vozilo za lazarevačko komunalno preduzeće (VIDEO)

Vozni park JPKP Lazarevac od danas je bogatiji za jedno novo vozilo. Grad Beograd i Sekretarijat za zaštitu životne sredine doniirali su tzv “ Kombinirku”, a u planu je još mehanizacije u narednom periodu.

Predsednik lazarevačke opštine, Bojaan Stević zahvalio je na ovom, izuzetno značajnom poklonu.

“ Zahvalio bih se na uručenju današnjeg poklona, ove multifunkcionalne mašine, takozvane “kombinirke”, koja će sigurno unaprediti rad našeg komunalnog preduzeća, koje je u prethodnom period zaista muku mučilo sa mehanizacijom.  Ono što je takođe veoma značajno jeste da do kraja ovog meseca  ili početkom novembra očekujemo još jednu značajnu pomoć od strane Grada Beograda  i Sekretarijarta za zaštitu životne sredine, a to su četiri kamiona “smećara”, tri od 16 kubika  za odnošenje smeća i jedan od 12 kubika” reako je Stević.

Predsedenik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević istakao je odličnu saradnju Beograda sa GO Lazarevac, pri tom se posebno osvrnuvši na poboljšanje rada lazaarevačkog komunalnog preduzeća, ali i na problem sa divljim deponijama, na čije će rešavanje upravo biti usmerena i naredna donacija grada.

“ Ono što jeste cilj Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, ali i naše opredeljenje jeste, pre svega zdravija životne sredina i bolji tretman otpada, a kada imate mehanizaciju i dovoljno opreme i ljudstva, onda možete na kvalitetan način i da se bavite tretmanom otpada” istakaao je Nikodijević.

On je takođe dodao da se u narednom periodu velika pažnja mora posvetiti edukaciji ljudi kada je ovaj problem u pitanju. Otpad je resurs samo ukoliko se tretira na pravi način i kada ga tretiraju stručni ljudi.

U Lazarevcu postoji veliki broj divljih deponija, veliki broj njih je sanirran, ali se nekoliko dana nakon sanacije one ponovo srtvaraju.  Očuvanje životne srednine je zajednički interes i zato se moraju menjati stare, loše navike, te je iz tog razloga edukacija od ključnog značaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Svečano uručenje književne nagrade ”Radovan Beli Marković”
Next post Neopisiv spektar boja, ukusa i mirisa – Prodajni bazar “Moj špajz” danas u Lazarevcu