Održana 19. sednica Skupštine GO Lazarevac

Na danas održanoj 19. sednici Skupštine GO Lazarevac odbornici su usvojili dve tačke, koliko ih se i našlo na Dnevnom redu.

Usvojen je Predlog zaključka o prenosu osnivačkih prava nad ustanovom kulture „Prvo prigradsko pozorište Lazarevac“ sa GO Lazarevac na Grad Beograd, kao i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine GO Lazarevac.

Sekretar Skupštine, Dalibor Matijašević nakon sedice je, u svom obraćnju medijima rekao da je sednica zakazana po skraćenom postupku zbog dinamike dešavanja u postupku prenosa osnivačkih prava sa GO Lazarevac na Grad Beograd Prvog prigradskog pozorišta, jer je odgovor stigao u petak kasno popodne, te je sednica opštinskog Veća održana u ponedeljak, kada je i zakazana Skupština.

“Danas smo doneli zaključak kojim smo ovlastili predsednika opštine da zaključi Ugovor o prenosu osnivačkih prava  sa Gradom Beogradom. Do petka bi trebalo da bude održana sednica gradskog Veća na kojoj će biti usvojen ovaj zaključak i poslat na Skupštinu Grada gde će se završiti postupak. Pozorište će u buduće biti na budzetu Grada Beograda, što opet znači da će imati veći budzet, a samo pozorište naravno ostaje u Lazarevcu i zadržava svoj naziv.

Druga tačka Dnevnog reda odnosila se na izmene Poslovnika o radu Skupštine, koji je nalagao Zakon o rodnoj ravnopravnosti,  na osnovu koga smo u obavezi da formiramo stalno radno telo, Komisiju zza rodnu ravnopravnost. Da bi ta Komisija bila formirana, morali smo da promenimo deo poslovnika, jer on nije sadržao tu komisiju. Tkođe, morali smo da promenimo i to u koliko komisija može biti jedan odbornik.  Do sada, jedan odbornik mogao je biti u dve komisije, ali obzirom na povećanje njihovog broja, sada je taj broj povećan na tri, Pored toga, uvedene su i novine koje su vezane za Zakon o lokalnim izborima, a koje se odnose na konstitutivne sednice, zakazivanje sednica i neke tehničke stvari”, objašnava Matijašević.

Budzetska sednica Skupštine GO Lazarevac biće održana odmah nakon sednice Skupštine Grada Beograd, koja bi trebalo da se održi 26. decembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post LjIG ZA DECU SA KOSOVA I METOHIJE
Next post Auto-sedišta za najmlađe lazarevčane(VIDEO)