Održana 25. sednica Skupštine GO Lazarevac

U Lazarevcu je danas održana 25. sednica Skupštine GO Lazarevac sa Dnevnim redom od 8 tačaka u redovnom i 3 o kojima se odlučivalo u skraćenom postupku.

Odbornici su, pored ostalog dali saglasnost na Program poslovanja Javnog preduzeća za komunalnu privredu, na posebni program JPKP za 2024. godinu o korišćenju sredstava budzeta  GO Lazarevac po osnovu subvencija. Takođe, data je saglasnost na Program poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca  za period 01.01.2024 – 31.03.2024. godine, zatim, na Poseban program ovog preduzeća za korišćenje subvencija iz budzeta za isti period.

Pored navedenog, data je i saglasnost na Program rada Turističke organizacije GO Lazarevac  za prva tri meseca tekuće godine kao i Predlog Programa čišćenja snega i leda sa puteva i ulica na teritoriji opštine u zimskom periodu.

Nakon sednice novinarima se obratio predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić.

„  Ono što bih posebno izdvojio to je pre svega usvajanje Programa poslovanja Javnog preduzeća za komunalnu privredu za period 1. januar – 31. mart tekuće godine, zatim Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca i za Turističku organizacju.

Naime, usvojili smo program privremenog finansiranja Grada Beograda, a pored toga svakako bih izdvojio i imenovanje novog predsednika Nadzornog odbora JP za izgradnju Lazarevca, kao i člana Nadzornog odbora Centra za kulturu.

Posebno bih istakao da su mnogi odbornici, većinom iz opozicije imali priliku da govore, pa je ovo bila solidna rasprava po svakoj tački, što govori u prilog tome da je Skupština održana u demokratskom duhu“, rekao je Sinđelić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Lazarevac pre interneta: Teška saobraćajna nesreća u Višegradu
Next post Pozorišna predstava „Šećer je sitan osim kad je kocka“