Održana 26. sednica Skupštine GO Lazarevac

U Lazarevcu je danas održano 26. zasedanje lokalnog parlamenta, a odbornici su usvojili 8 tačaka, koliko ih je i bilo na Dnevnom redu.

Nakon skoro 3 sata izveštaja, rasprave i konstruktivnih predloga, date su saglasnosti na Program poslovanja JP za izgradnju Lazarevca za period  01.01.2024.- 30.06.2024. godine, na poseban Program ovog preduzeća za korišćenje subvencija iz sredstava budzeta opštine Lazarevac za pomenuti period, zatim, data je saglasnost na Prvi rebalans Programa poslovanja JPKP Lazarevac za tekuću godinu, kao i na Izmenu posebnog Programa ovog preduzeća za 2024. godinu o korišćenju budzetskih sredstava opštine po osnovu subvencija.

Odbornicima je predstavljen Izveštaj o radu Turističke organizacije GO Lazarevac za prošlu godinu, a data je saglasnost na Program rada organizacije za prvih šest meseci tekuće godine.

Usvojeni su i Izveštaji o radu Centra za kulturu sa finansijskim izveštajem za 2023. godinu, kao i Izveštaj  o radu Ustanove kulture „Prvo prigradsko pozorište“ sa finansijskim izveštajem za 2022. godinu.

Po završetku sednice, predsednik Skuipštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić pohvalio je još jednu sednicu koja je, kako kaže održana u demokratskom duhu i  posebno istakao rad i angažovanje pozorišta u Lazarevcu:

„ Osma tačka Dnevnog reda bila je i malo emotivna. Naše Prvo prigradsko pozorište, kao što svi znamo, prešlo je pod ingerenciju Grada Beograda  i zaista ovom prilikom  želim da se zahvalim direktorki Ivani Nedeljković na dosadašnjem radu. Naravno, ona i dalje ostaje na svojoj funkciji i želim joj sve najbolje u daljem radu. Ona ostaje ovde, ona je naša lazarevčanka i boriće se i dalje da naše pozorište ostvaruje što bolje rezultate kako u zemlji, tako i u inostranstvu“, rekao je Sinđelić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Završena crpna fekalna stanica u Slovcu (VIDEO)
Next post Moderna Galerija u Lazarevcu raspisuje Konkurs za izlagačku sezonu 2025.godine