Održana konstitutivna sednica Skupštine u Lajkovcu (VIDEO)

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Lajkovac održana je danas.

Sednicom je do izbora novog predsednika Skupštine, predsedavao najstariji kandidat za odbornika, dr Jovanka Gomilanović sa izborne liste “Aleksandar Vučić- Lajkovac ne sme da stane”, dok su joj u predsedavanju pomagala i dva najmlađa odbornika sa dve izborne liste koje su dobile najveći broj mandata.

Za predsednika Skupštine opštine Lajkovac tajnim glasanjem izabran je Nenad Dzajević, diplomirani ekonomista, na mesto njegovog zamenika imenovan je Milutin Nišavić, a za sekretara Skupštine postavljen je Goran Ilić.

Na ovoj sednici izabrani su i članovi opštinskog Veća kao i predsednik  opštine Lajkovac, a ta funkcija nakon glasanja pripala je dosadašnjem predsedniku, Andriji Živkoviću.

Živković se nakon imenovanja obratio odbornicima, a takođe je o budućim planovima govorio i za prisutne medije.

“ Pre svega hoću da čestitam svim odbornicima koji su danas ušli u saziv lokalnog parlamenta i još jednom da zahvalim svim građanima opštine Lajkovac koji su iskoristili svoje biračko pravo na lokalnim izborima 17. decembra  i velikom većinom se opredelili da i u narednom periodu u Lajkovcu opštinsku, odnosno loikalnu vlast čini Srpska napredna stranka kao što je bilo i prethodnih godina.

SNS kao stožer vlasti u Lajkovcu će i u buduće činiti sve što je u njenoj moći da u svakom segmentu unapredi život naših sugrađana.

Jedina novina u odnosu na prerthodni saziv jeste da će SNS većinu činiti sa svojim koalicionim partnerima  iz Socijalističke partije Srbije, koji imaju dva odbornika i hvala im na razumevanju  i tome što imamo iste poglede  koji se odnose na razvoj Lajkovca u naredne četiri godine.

Formirane su i tri Odborničke grupe od kojih je ubedljivo najveća OG “Aleksandar Vučić- Lajkovac ne sme da stane,” koju će činiti 22 odbornika, od čega 20 odbornika SNS i dva odbornika SPS-e. Drugu Odborničku grupu činiće “Lajkovac protiv nasilja” sa 6 odbornika, a treću “Narodna stranka-Vuk Jeremić”, takođe sa 6 odbornika”, rekao je Živković.

On je u svom izlaganju izneo planove za budućnost i prioritetne investicione poduhvate kada je Lajkovac u pitanju, a pored toga najavio je i početak priprema za prvu budzetsku Skupštinu koja bi trebalo da bude održana  polovinom februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst na jezeru Očaga (VIDEO)
pexels-photo-6567382.webp Next post MUP UPOZORAVA GRAĐANE: U toku je prevara sa SMS porukama