Otvoren link za prijavu mladih za pomoć od 5.000 dinara

Izvor Danas

Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina u iznosu od po 5.000 dinara počele su na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 15. decembra.

Uslov za dobijanje pomoći je da mladi imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan 20. novembra 2022. godine, odnosno kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije, da su državljani Srbije i da imaju prebivalište na njenoj teritoriji.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava, čiji će status tu moći i da provere. Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu. Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski.

Vlada Srbije danas je usvojila Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina, na osnovu kojeg će mladima te populacije biti uplaćen iznos od po 5.000 dinara, uređen način isplate i druga pitanja koja su od značaja za dobijanje te novčane pomoći.

Isplata trećeg kruga pomoći za mlade, kako je najavljeno, očekuje se od 16. decembra

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Zvezdani vidici-Putujući planetarijum u Dulovoj školi (VIDEO)
Next post HITNO POTREBNA POMOĆ ZA MLADU LjIŽANKU MAJU