Predsednik lajkovačke opštine obišao radove na izgradnji igrališta u Bogovađi (VIDEO)

Tekst je u okviru projekta iz oblasti projektnog sufinansiranja iz oblasti javnog informisanja pod nazivom ”O svemu sa vama”, koji sufinansira opština Lajkovac. Ovim projektom ukazujemo na realne probleme građana, način njihovog rešavanja i efekte realizacije. Zahvaljujući ovom projektu posetioci portala KISSINFO.rs će iz prve ruke dobijati informacije od značaja za život u opštini Lajkovac čime ukazujemo na značaj uloge građana u poboljšanju rada lokalne samouprave.

Tema: Projekti unapređenja infrastrukture imaju direktan i poztivan efekat za život ljudi

Sredstvima Komesarijata za izbeglice i opštine  Lajkovac otpočeli su radovi na izgradnji dečijeg igrališta u naseljenom mestu Bogovađa.

Komesarijat je za ovu namenu opredelio 1,600.000 dinara, ali obzirom na rast cena u prethodnom periodu, opština je uzela učešće sa isto toliko novca, tako da je ukupna vrednost radova 3,200.000 rekao  je predsednik lajkovačke opštine, Andrija Živković, koji je danas obišao radove.

“Ovi radovi obuhvataju izgradnju potpuno novog dečijeg igrališta koje se nalazi u blizini OŠ “Mile Dubljević“ u Bogovađi. Deca ovde nisu imala igralište koje bi mogla da koriste, pre svega na časovima fizičkog vaspitanja, ali i u svoje slobodno vreme. Igralište će biti uslužno, osim deci iz škole i ostaloj deci, zatim svim građanima i građankama koji žele svoje slobodno vreme da provedu ovde.  Igralište je po svim standardima, nalazi se na površini od oko 1000 metara kvadratnih, dužinu preko pedeset metara i širinu preko dvadesetpet metara. Urađeno je i odvodnjavanje da se voda ne bi zadržavala na samom igralištu. Opremljeno je  propratnim  mobilijarom, kao i sva druga igrališta , tako da ima fudbalske golove i dva koša. Nadamo se da će igralište biti završeno u narednih nekoliko dana” rekao je on.

Živković je ovom prilikom podsetio i da su radovi na uređenju parking prostora kod zgrade silosa u samom Lajkovcu otpočeli pre izvesnog vremena , ali da ne idu planiranom dinamikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post “MTB Lazarevac 2022”
Next post KANABIS – MARIHUANA – TRAVA I EFEKTI NA MLADE