Predsednik opštine Lajkovac potpisao ugovor u Ministarstvu za brigu o selu za nabavku minibusa

Predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković juče je u Beogradu potpisao ugovor sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem o dodeli 7 miliona dinara bespovratnih sredstava  opštini Lajkovac za kupovinu minibusa za potrebe prevoza seoskog stanovništva.

Minibus će biti korišćen za potrebe seoskog stanovništva, kulturno-umetničkih udruženja, sportskih klubova i slično. Lajkovac je među 17 lokalnih samouprava kojima su, posredstvom ranije raspisanog konkursa, odobrena sredstva za nabavku minibusa.

Ovo je drugi ugovor u poslednjih 15 dana kojim su resorna ministarstva opredelila sredstva opštini Lajkovac za različite namene. Prethodno je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo 2,5 miliona dinara iz Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, pri čemu će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno još toliko.

To je potvrda reči predsednika Živkovića da Opština Lajkovac ima odličnu saradnju sa ministarstvima i dobru prolaznost na konkursima, za koje se trudi da uvek ima spremne projekte. Živković je najavio i da će Ministarstvo pravde iz sredstava oportuniteta opštini Lajkovac izdvojiti novac za rekonstrukciju krova Izdvojenog odeljenja OŠ „Mile Dubljević“ u Bogovađi, kao i da se tek očekuju mnogo veći iznosi od Ministarstva građevina i Ministarstva za javna ulaganja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Preventivni pregledi za izdavanje lekarskih uverenja za upis dece u srednju školu
Next post “ Bazi Mili” – Novi korak u borbi za bolji život osoba sa autizmom, višestrukim smetnjama, intelektualnim poteškoćama, specifičnim i retkim bolestima