Pripreme za Prvi rebalans budzeta za ovu godinu (VIDEO)

U Lajkovcu je danas održana 9. sednica opštinskog Veća sa obimnim Dnevnim redom od 29 tačaka, među kojima su najvažnije svakako bile one koje su se odnosile na Prvi rebalans budzeta u ovoj godini, koji će se pred odbornicima lokalnog parlamenta naći naredne nedelje.

Prvi čovek lajkovačke opštine, Andrija Živković kaže da je ovo možda najbolji rebalans budzeta u poslednjih deset godina.

“ Čuli ste i od izvestioca da je završni račun za 2023. godinu bio milijardu devedeset šest miliona dinara, a utrošeno je milijardu šezdeset miliona i nakon usvajanja odluke o završnom računu pristupilo se izradi Prvog rebalansa budzeta za opštinu Lajkovac za ovu godinu.

Ono što raduje jeste činjenica da je ovo možda jedan od boljih rebalansa u poslednjih deset, a možda i više godina. Imamo više novca u odnosu na prethodne godine, a razlog tome su i uvećani prihodi od rente, odnosno mineralnih sirovina od strane EPS-a i RB Kolubaea. Ovim prvim rebalansom imaćemo novih sredstava od oko 238 miliona dinara, što su značajna sredstva za opštinu Lajkovac.

Ovim Prvim rebalansom budzeta u drugoj polovini godine, ako vremenske prilike dozvole, imaćemo dosta značajnih  stvari koje će biti urađene, lokalnih, nekategorisanih puteva, akcenat će biti i na uređenju pojedinih izdvojenih odeljenja OŠ “Mile Dubljević”gde će se vršiti adaptacija objekata, poput škola u Ćelijama, Pepeljevcu, Selu Lajkovac, Vračeviću.

Odvojen je novac i za izgradnju jednog modernog igrališta sa tartan podlogom površine 100 kvadrata u Vračeviću, i za mnogo veće takvo igralište na oko 500 kvadrata u Lajkovcu između hale sportova i srednje škole…” naveo je pored ostalog Živković.

On takođe kaže da su izdvojena sredstva za ozelenjavanje prostora oko konaka, za kupovinu specijalizovanog vozila za lajkovačko komunalno preduzeće, za otpušenje kanalizacione mreže. Pored toga, novac je opredeljen i za projektovanje brojnih planova koje opštinsko rukovodstvo ima za naredni period.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post DANAS POČINJE LETO!
Next post Obeležena slava Lazarevca – SILAZAK SVETOG DUHA NA APOSTOLE (VIDEO)