‘’Proleću u pohode’’- tradicionalna akcija PD “Vis”

Gradska opština Lazarevac i planinarsko društvo „Vis“ organizuju akciju „Šetajmo za zdravlje – Proleću u pohode “, koja će biti održana u subotu 16. aprila a namenjena je svim generacijama.

Akcija ‘’Šetajmo za zdravlje’’ pod sloganom ‘’Proleću u pohode“ održaće se 16.aprila, a njen početak je na platou ispred GO Lazarevac u 9 časova dok prijave učesnika počinju od 8 sati. Planirane su tri staze ‘’Lovačka kuća’’ u Šušnjaru dužine 10km, ‘’Kisela voda’’ u Čibutkovici dužine 15 km i ‘’Čovka’’ dužine 20 km.

Član Veća GO Lazarevac, Nikola Marinković pozvao je Lazarevčane da se u što većem broju odazovu akciji  kao i predsednica PD ‘’Vis’’ Verica Vasiljević, koja  je  takođe podsetila da je ideja nastala još 1999.godie i bila je usmerena na to da se gradu, a prevashodno mališanima ponudi još jedan vid druženja a to je upravo šetnja u prirodi.

‘’Lazarevac nema planinu ali zato ima Vis sa koga je izuzetan pogled na sve strane, prema Beogradu, Avali, Kosmaju kao i prema Valjevskim planinama. Mi smo ove godine napravili novi učesnički karton na kome se nalazi i mapa grada i mapa svih naših šetnji  kroz sva četiri godišnja doba’’, objašnjava Vasiljević.

Ispred PD ‘’Vis’’, najavljujući akciju, obratio se i Jovan Arsenijević koji je podsetio  na tehničke pojedinosti.

’’Svaka naša akcija ima lakšu, srednju i težu,odnosno dužu stazu. U ovom slučaju radi se o stazama dužine 10, 15 i 20 kilometara. Ide se prema Kiseloj vodi u Čibutkovici i prema Čovki. Ovo je nešto što PD Vis daruje našem gradu i veoma smo zahvalni opštini koja u svim našim akcijama  koje su bile usmerene prema gradu, uvek maksimalno izlazi u susret’’, rekao je on.

I ove godine akcija se realizuje uz podrške GO Lazarevac, prvenstveno u cilju da kroz afirmaciju zdravih stilova života, fizičkih aktivnosti i druženja u prirodi animira najmlađe da se bave sportom i rekreacijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Vatromet boja – obeležen Dan Roma u Lazarevcu
Next post April – mesec borbe protiv divljih deponija