Republička planinarska akcija u Lajkovcu – “Klinci Ćirinci”

Planinarsko-smučarsko društvo ”Ćira” iz Lajkovca prema kalendaru akcija PSS organizuje u subotu, 15.oktobra Republičku  planinarsku akciju za mlade „KLINCI ĆIRINCI“.

Ova akcija je rekreativno-obrazovno- humanitarnog karaktera. Ima za cilj da što više dece   dođe u Lajkovac, prošeta ovim delom Zapadne Srbije, da nauče nešto o Lajkovcu, Kolubari, Aninama ( arheološko nalazište ), da se pod sloganom „Zajedno za srećnije detinjstvo“ sakupi što više čepova za decu sa posebnim potrebama,  da svi ponesu lepe utiske i jednoga se dana ponovo vrate u ove krajeve.

LOKACIJA:  Opština Lajkovac, Lajkovac, reka Kolubara ( kod Jolića vodenice )

ORGANIZATOR: Planinarsko smučarsko društvo „Ćira“ pod pokroviteljstvom Komisije za rad sa mladima Planinarskog saveza Srbije uz podršku Turističke organizacije opštine Lajkovac, Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ Lajkovac, Gradske biblioteke i opštine Lajkovac.

PROGRAM AKTIVNOSTI:

  • 09:00 – 09:45 okupljanje i prijava učesnika ( kod Jolića vodenice )
  • 09:45 pozdravni govor i otvaranje akcije
  • 10:00 polazak na pešačenje.
  • 13:00 dolazak na startno mesto
  • 13:00-17:00 takmičenja – rekreativni deo programa
  • 17:00-18:00 – dodela zahvalnica klubovima i zatvaranje akcije.

PLANINARENjE: Pešačenje markiranom stazom pored reke Kolubare. Staza je dužine do 5 km i spada u  lake staze.Na stazi nema vode.

OBRAZOVNI DEO PROGRAM: Uz pomoć Turističke organizacije Lajkovac i KC „Hadži Ruvim“ učesnicima će biti prezentovana istorija manastira Sv.Geogrija i značaj kroz istoriju. Na teritoriji opštine Lajkovac nalazi se i veoma značajan arheološki lokalitet Anine. O liku i delu nedavno preminulog poznatog pisca iz Lajkovc, Radovana Belog Marković koji je voleo planinu i planinarenje ( neka njegova najveća dela nastala su na planinama u Srbiji, najčešće na Povlenu) govoriće predstavnik gradske biblioteke Lajkovac i dugogodišnji planinar, Daren Milivojević. Mladim planinarima o ekologoji i zaštiti životne sredine govoriće profesorka Kosa Grčić.

HUMANITARNI DEO PROGRAM: „Zajedno za srećnije detinjstvo “ prikupljanje čepova ( plastični čepovi od raznih boca ) za decu sa posebnim potrebama. Poželjno je poneti bar po jedan čep i predati ga na obeleženo mesto. Čepovi će biti predati organizaciji „Čep za hendikep“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post “ Šapati Male Vlaške”- nagrada književnog konkursa “Radovan Beli Marković” (VIDEO)
Next post 16. Nacionalna izložba pasa svih rasa CAC