skola

Republičke nagrade za literarnu i lingvističku sekciju OŠ „Mile Dubljević“ Lajkovac

Na republičkim takmičenjima, koje u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, sekcije koje okupljaju učenike od petog do osmog razreda OŠ ,,Mile Dubljević” iz Lajkovca ostvarile su dvostruki uspeh.

 

Literarna sekcija ,,Razigrano pero”, kojom rukovode nastavnice Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović, nakon četiri uzastopna prva mesta, osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije za rad u školskoj 2022/2023. godini. Ovo je šesta nagrada za „Razigrano pero” na republičkim takmičenjima.

Lingvistička sekcija ,,Čuvari jezika”, kojom rukovodi Lidija Marić Jovanović, osvojila je drugo mesto na svom prvom učešću na Republičkom takmičenju lingvističkih sekcija Srbije za rad na istraživačkim projektima iz gramatike i pravopisa srpskog jezika.

Dodela nagrada najboljim literarnim i lingvističkim sekcijama Srbije održaće se 10. februara 2024. tokom Republičkog zimskog seminara za profesore srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pexels-photo-1652340.jpeg Previous post Ostalo je još par dana do prijave za besplatni odlazak u banju: Evo ko sve može da se prijavi
Foto: BETA Next post Požar u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu