Sećanje na Brku – položeni venci na Kremenici (VIDEO)

Povodom 108. godišnjice od pogibije komandanta Gvozdenog Puka Milivoja Stojanovića Brke, Opština Lazarevac i Mesni odbor za negovanje tradicije Gvozdenog puka sela Bistrica , polaganjem venaca na spomen obeležje, na brdu Kremenica, odali su počast ovom srspkom junaku i njegovim saborcima.

U ime Gradske opštine Lazarevac venac su položili predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić i Nikola Marinković član Veća GO Lazarevac.

Obraćajući se prisutnima Bojan Sinđelić je istakao da je cela teritorija opštine Lazarevac natopljena krvlju srpskih ratnika koji su život dali za slobodu Srbije.

“Ne samo brdo Kremenica već svaki brežuljak na teritoriji naše opštine svedoči o junaštvu i žrtvi naših predaka, u najvećoj meri žrtvi srpskog seljaka”, kazao je Sinđelić i dodao da junaci poput komandanta Milivoja Stojanovića Brke nikada ne smeju biti zaboravljeni kao i da svako selo u opštini Lazarevac zaslužuje jednu ovakvu spomen ploču.”

Podizanjem zastava i intoniranjem državne himne počela je svečanost kojom je odata počast svim stradalim vojnicima iz mesne zajednice Bistrica u ratovima od 1912. do 1918. godine, kao i komandantu Gvozdenog puka Milivoju Stojanoviću. U njegovu čast i slavu svih vojnika, koji su poginuli za svoju zemlju, svake godine na Kremenici se prigodnom svečanošću obeležava datum pogibije ovih junaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post SVEČANOM SEDNICOM SKUPŠTINE OPŠTINE OBELEŽEN DAN OPŠTINE LJIG
Next post FK ŽELEZNIČAR OBELEŽIO 95 GODINA POSTOJANJA