Sledeće nedelje zasedanje lokalnog parlamenta – U najavi lepe vesti za lajkovčane (VIDEO)

Sedma sednica opštinskog Veća sa 11 tačaka Dnevnog reda održana je danas u Lajkovcu.

Deo tačaka bio je operativnog karaktera, a pored njih razmatran je i nacrt prvih izmena i dopuna Statuta PU „Leptirić“, kao i rešenje o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje  projekata za obnovu, održavanje i izgradnju verskih objekata na teritoriji opštine Lajkovac za 2024. godinu.

Nakon sednice o pojedninim tačkama, kao i o predsetojećoj sednici Skupštine planiranoj za narednu nedelju govorio je predsaednik opštine Lajkovac, Andrija Živković:

„ Povod održavanja današnje sednice opštinskog Veća je pre svega sednica Skupštine koja će najverovatnije biti održana u četvrtak, pred prvomajske praznike. Ono što sigurno zavređuje pažnju jeste izmena Statuta PU „Leptirić“ i obaveštenje da će uskoro biti raspisan konkurs za verske objekte, koje opština raspisuje, slobodno mogu reći u poslenjih nekoliko decenija. Ove godine je u te svrhe izdvojeno dva miliona dinara  i taj konkurs se može očekivati u narednim nedeljama“, rekao je  Živković.

Pored toga on je istakao da će na sednici Skupštine biti usvajanje Programa poljoprivrede  za tekuću godinu, za šta je budzet povećan  i iznosi 20 miliona dinara. Takođe je podsetio da će većina tačaka na tom zasedanju biti od izuzetnog značaja za Lajkovac, kao na primer novina da će svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola sa teritoije opštine Lajkovac od prvog septembra dobiti besplatne udzbenike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Večna slava junacima! – 25. godišnjica pogibije junaka sa Košara
Next post Novi izgled škole u Junkovcu (VIDEO)