SPROVEDEN OPTIČKI INTERNET U SELU PRKOSAVA

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić obišao je danas selo Prkosava povodom završetka radova u tom mestu, u okviru Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije koji sprovodi resorno ministarstvo.

Nakon obilaska matične škole u Rudovcima, Ministar je u pratnji donedavnog Ministra  informisanja i telekomunikacija, Mihaila Jovanovića,  direktora Telekom Srbija, Vladimira Lučića i direktora matične škole u Rudovcima, Nebojše Delića, posetio i izdvojeno odeljenje ove obrazovne ustanove u selu Prkosava.

Realizacija Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije je prioritet Vlade Republike Srbije i Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Prve dve faze projekta obuhvatiće više od 700 ruralnih naselja i preko 120.000 domaćinstava, dok će završetkom treće faze, do kraja 2025. godine preko 99% domaćinstava u Republici Srbiji imati brz fiksni pristup internetu. Ukupna procenjena vrednost ovog projekta je oko 500 miliona evra, od čega je 250 miliona evra podsticaj države dok će preostalih 250 miliona evra investirati u infrastrukturu operatori elektronskih komunikacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Legat novinara Velje Pavlovića otvoren u Ratkovcu
Next post Raspisan poziv za dostavljanje predloga za nagrade gradske opštine Lazarevac za 2024. godinu