Svatosavska akademija u Lazarevcu – ovogodišnji domaćin MŠ „Marko Tajčević“ (VIDEO)

Čast i privilegija da ove godine bude domaćin Svetosavsikih dana, a u okviru njih i Svetosavske akademije, pripala je Muzičkoj školi „Marko Tajčević“ pod pokroviteljstvom GO Lazarevac.

Direktor škole, Aleksandar Stanković čestitao je svojim kolegama i učenicima današnji praznik, poželevši im uspeha u daljem radu. On je istakao da mu je posebna čast što je lazarevačka muzička škola, nakon deset godina ponovo domaćin Svetosavskih svečanosti.

U ime Crkvene opštine lazarevačke, o značaju prvog srpskog arhiepiskopa govorio je sveštenik hrama “Svetog velikmučenika Dimitrija”, Vladimir Dimitrijević, koji je u ime crkvene opštine Lazarevac primio posebno priznanje organizatora manifestacije, a ova zahvalnica uručena je i predsedniku GO Lazarevac, Bojanu Steviću.

Prvi čovek opštine uz čestitke je najavio i planirana ulaganja u obrazovne objekte u Lazarevcu, pri čemu će, prema planu prve biti TŠ “Kolubara” i “Gimnazija u Lazarevcu”, a nakon njih i OŠ “Dule Karaklajić”.

U programu Svetosavske akademije učestvovali su učenici i profesori MŠ “Marko Tajčević” kao i glumci prvog prigradskog pozorišta Puls teatra.

Obeležavanje Svetosavskih dana završava se u nedelju, tradicionalnim Svetosavskim balom u restoranu “Prestiž” sa početkom u 16:30  časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Danas je Sveti Sava – direktori svih lazarevačkih škola uputili prazničnu čestitku (VIDEO)
Next post „Svetosavski bal“ okupio lazarevačke prosvetare (VIDEO)