Svečana ceremonija povodom 108. godišnjice Kolubarske bitke (VIDEO)

Parastosom i polaganjem venaca u kripti hrama Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu, obeležena je 108. godišnjica Kolubarske bitke.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, predstavnici vojske, sveštenstva,  Odbora Vlade Republike Srbije za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, predstavnici boračkih udruženja i Udruženja za negovanje tradicije, kao i rukovodstvo GO Lazarevac i veliki broj građana.

Nakon čina polaganja venaca prisutnima se obratio predsednik lazarevačke opštine, Bojan Stević, koji je istakao da je Kolubarska bitka jedna od ključnih trenutaka u istoriji našeg naroda.

“ Spomen kosturnica i čin poštovanja neprijatelja, dokaz je veličine srpskog naroda i države, na koji smo mi, lazarevčani izuzetno ponosni”,kaže on.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković u svom obraćanju podsetio je na svu veličinu i značaj Velikog rata i Kolubarske bitke, istakavši da su nas naši preci naučili  da sloboda i mir nemaju cenu.

Nakon ceremonije u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija, venci su položeni i na spomen obeležje Srpskom ratniku na platou ispred Gradske biblioteke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Auto-sedišta za najmlađe lazarevčane(VIDEO)
Next post Još jedan Univerexport objekat u Lazarevcu (VIDEO)