Timski rad još jednom pokazao svoju prednost – Izuzetna proizvodnja otkrivke na 4. BTO sistemu Polja C

Četvrti BTO sistem polja C sa „glodarom 2“ u RB Kolubara  u  septembru je ostvario izuzetnu proizvodnju od oko 1,8 miliona kubnih metara otkrivke. Ovo je najveća proizvodnja otkrivke u istoriji ovog, ali i svih drugih jalovinskih sistema u Kolubari.

Ostvarena je takođe i najveća dnevna proizvodnja od 98,156 kubnih metara  jalovine za 24 časa, kaže šef četvrtog BTO sistema, Bojan Mirković.

„U toku septembra meseca odrađena je najveća proizvodnja otkrivke od kada ovaj sistem postoji. Bager je otkopao 1,760.000 metara kubnih otkrivke. Prilikom otkopavanja odrađeni su kompletni visinski blokovi i bager je tokom meseca ušao i u otkopavanje dubinskog bloka. Za proizvodnju tog meseca moram pohvaliti sve službe koje su maksimalno požrtvovano ušle u posao kako bi se postigla ovakva proizvodnja.

Bilo je manjih problema sa mašinske strane koji su maksimalno brzo otklonjeni. Istakao bih da je ceo sistem radio kao tim, kao jedna celina i sve službe su dale svoj maksimum kako bismo ostvarili tu proizvodnju. Bilo je i dva manja pomeranja na strani odlagališta, što je takođe rekordno odrađeno. Bilo je tu i blagog nadmetanja bagerista ko će više da otkopa, tako da je tokom septembra ostvarena i najveća dnevna proizvodnja  od oko 98.156  metara kubnih u toku jedng dana. Od meseca juna kada je sistem krenuo nakon rekonstrukcije i investicione opravke, svakog meseca otkopano je preko milion metara kubnih, tako da je još malo ispunjena i godišnja proizvodanja iako još uvek nije kraj godine“ kaže Mirković.

Ova proizvodnja iz meseca septembra ujedno je i rekordna proizvodnja  u istoriji RB Kolubara, a povećanje proizvodje jalovine od izuzetnog je značaja jer se na taj način „otvara“ ugalj  koji se koristi za proizvodnju električne energije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post KANABIS – MARIHUANA – TRAVA I EFEKTI NA MLADE
Next post ODBOJKA: SPARTAKU „NE MIRIŠU“ LALE