Usvojen treći rebalans budzeta u Lajkovcu (VIDEO)

Osamnaesto po redu zasedanje lokalnog parlamenta opštine Lajkovac održano je danas a centralna tema Dnevnog reda bio je treći rebalans budzeta.

Osim njega, odbornici su razmatrali i paket pratećih predloga odluka, uglavnom tipičnih za ovaj period kalendarske godine.

Nakon sednice novinarima se obratio predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković.

” Videli ste i sami po rečima izvestioca da je budzet opštine Lajkovvac umanjen za oko 59 miliona dinara, najvećim delom , oko 40 miliona, zbog nerealizovanih ugovora sa RB Kolubarom, koji će, ja se nadam, biti  realizovani u narednoj godini, naravno, sve u zavisnosti od toga koliko novca bude u sistemu EPS-a.

Najveći deo tih ugovora odnosi se na realizaciju projekta “Vojni krug” i izgradnju  saobraćajnica u tom delu, koje su namenjene pre svega građanima koji se budu selili iz Skobalja na neke druge lokacije.

Takođe, rebalansom budzeta izdvojeno je i 500.000 dinara za zajedničko ulaganje u vodoizvorište u Nepričavi, gde ćemo zajedno sa lazarevačkim komunalnim preduzećem, odnosno opštinom Lazarevac raditi na projektovanju istražne bušotine za budući novi bunar u Nepričavi, koji će poboljšati vodosnabdevanje obe opštine. Taj proces će  trajati sigurno dve godine i ovo je prvi korak u tom projektu.

Po meni, najznačajniji deo ovog rebalansa jeste povećanje novca za izgradnju vodovodne mreže i kišne kanalizacije koja je poverena našem komunalnom preduzeću, a pre svega se odnosi na novootvoreni pogon kompanije IGB Automotiv u Lajkovcu, gde je zaposleno 200 novih lica.

Jedna od najznačajnijih stvari koja se desila u Lajkovcu u proteklih, mogu slobodno da kažem  nekoliko decenija, jeste upravo ovo preduzeće gde će posao naći nova lica, biće smanjen broj nezaposlenih na birou, koji trenutzno iznosi  oko 550 ljudi, a ono što takođe donosi dobrobit oppštini jeste da ćemo od pozeta na zarade u narednoj godini imati 10-20 miliona od same firme, što znači neke nove infrastrukturne radove upravo od tih sredstava.

Izdvojeno je i više novca za “Ulicu otvorenog srca” koja će se ove godine održati 8. januara,  drugog dana Božića.

Na danas održanoj sednici realizovano je i povećanje cena komunalnih usluga prema pravnim i fizičkim licima”, kaže on.

Naredno Skupštinsko zasedanje, ujedno i poslednje u ovoj godini planirano je za poslednje dane decembra. Ova budzetska sednica, po  Živkovićevim rečima mora biti dobro i pažljivo pripremljena jer će se odraziti na sve radove i aktivnosti u narednoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Planinarska manifestacija „Stazama kolubarske bitke“
Next post Akcija DDK u Stop Shop-u u Lazarevcu