Usvojena Odluka o privremenom finansiranju opštine Lajkovac (VIDEO)

Sedma sednica  Privremenog organa opštine Lajkovac održana je danas, a na Dnevnom redu našla se 41. tačka, od kojih je naznačajnija bila razmatranje Odluke o privremenom finansiranju  opštine Lajkovac za 2024. godinu. O ovoj, kao i o još nekoliko tačaka koje je izdvojio, nakon sednice govorio je zamenik predsednika Privremenog organa opštine Lajkovac, Obrad Milutinović.

“ Pored ostalih, najznačajnija tačka bila je odluka o budzetu  za 2024.godinu koja je zasnovana na finansiranju 25 procenata od ukupnog budzeta i taj iznos je predviđen za prvi kvartal, odnosno za prva tri meseca godine i iznosi 328.516,000 dinara. Ono što se očekuje u narednom periodu jeste da konstitutivna sednica Skupštine bude održana najranije oko 8. a najkasnije do 26. januara. Odluka o budzetu koju je usvojio Privremeni organ opštine Lajkovac stupa na snagu već od 1. januara i njega čine svi oni troškovi koji ne ometaju funkcionisanje  korisnika budzeta opštine”, rekao je Milutinović.

Na sednici je usvojeno i sedam verifikacionih tačaka, tačke koje su se odnosile na izbegla i raseljena lica, nekoliko tačaka se odnosilo na nadoknadu štete usled ujeda pasa, a među bitnim tačkama bio je i Predlog programa o uređenju građevinskog zemljišta za 2024. godinu kao i mnoge druge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Čuvamo uspomenu na našu Baba Mrazicu (VIDEO)
pexels-photo-1587014.jpeg Next post VAŽNA INFORMACIJA ZA GRAĐANE: Od 5. januara možete da se upišete u registar “Ne zovi”