REŠAVANJE VODOSNABDEVANJA I DIVLJIH DEPONIJA, DVA PROJEKTA KOJE JE DOBILA OPŠTINA LJIG

Tekst je u okviru projekta iz oblasti projektnog sufinansiranja iz oblasti javnog informisanja pod nazivom ”Iz naše perspektive”, koji sufinansira opština Ljig. Ovim projektom ukazujemo na realne probleme građana, način njihovog rešavanja i efekte realizacije. Zahvaljujući ovom projektu posetioci portala KISSINFO.rs će iz prve ruke dobijati informacije od značaja za život u opštini Lajkovac čime ukazujemo na značaj uloge građana u poboljšanju rada lokalne samouprave.

Tema: Unapređenj vodosnabdevanja

Opština Ljig je danas dobila dva projekta sa kojima je konkurisala kod Ministarstva zaštite životne sredine i to za projekte horizontalne bušotine i uklanjanje divljih deponija na teritoriji opštine Ljig.

Izvođenjem radova na horizontalnoj bušotini u Bau biće rešen decenijski problem vodosnabdevanja naseljenog mesta Ljig do završetka sistema vodosnabdevanja „Stubo – Rovni.“ Za tu namenu opedeljeno je 7.698.015,00 dinara.

Opština Ljig je potpisnik Ugovora o zajedničkom sakupljanju i deponovanju otpada na regionalnoj deponiji „ Kalenić“ na Ubu. Do njenog završetka potrebna je sanacija dvanaest lokacija na kojima se nalazi otpad, a čije se količine kreću od 5 do 90 tona. Sredstva opredeljena za ovu namenu ukupnom iznosu su 3.020.059,20 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Ukidaju se restrikcije vode u Lajkovcu
Next post Danas su Blagovesti – zašto ga najviše svetkuju žene