ŽUKO proslavio 10 godina postojanja i uspešnog rada (VIDEO)

Žensko udruženje kolubarskog okruga osnovano je u maju 2013. godine. Glavni cilj udruženja je osnaživanje položaja žena na lokalnom nivou. U periodu od deset godina, koliko udruženje postoji, realizovan je niz projekata koji su u različitim oblastima pomogli da se čuje ženski glas i da se poboljša položaj žena u Kolubarskom okrugu.

Udruženje je ovog vikenda obeležilo veliki jubilej, deset godina postojanja i rada, a prisutne goste, prijatelje i donatore pozdravili su:  Jelena Ružić, predsednica udruđenja, Marina Đurović, projektna koordinatorka, Ana Knažević, iz udruženja„Evo ruka“, članica ŽUKO, Nada Milanović i Jovan Ružić.

Udruženje je do danas uglavnom fokusirano  na tri strateška cilja i to ekonomsko osnaživanje žena, poboljšanje političke participacije žena na lokalnom nivou i uticanje na donošenje mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Podršku radu udruženja na ostvarivanju ciljeva su kroz projekte i institucionalno pružile brojne agencije, organizacije, ministarstva, sekretarijati, fondacije, lokalne samouprave i mnogi drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Finale odbojkaškog prvenstva Srbije za juniorke u Lajkovcu
Next post Najava programa lazarevačkog Centra za kulturu (VIDEO)