45. sednica opštinskog Veća u Lajkovcu (VIDEO)

Četrdeset peta sednica opštinskog Veá u Lajkovcu održana je poslednjeg dana u ovoj kalendarskog godini. Od 23 tačke koliko ih je bilo na Dnevnom redu 16 se odnosilo na verifikacije pojedinih programa.

“Ono što bih izdvojio svakako je „Ulica otvorenog srca“ koja će se održati 8. januara na platou ispred opštine i delom ispred KC „Hadzi Ruvim“. U tu svrhu predviđeno je 1,750.000 dinara, a manifestacija će sadržati raznovrstan program, od pozorišnih predstava, izložbi, takmičenja, zatim za naše najmlađe tu će biti kostimirani junaci, animatori, Deda Mraz, pokloni i sve ono što prati upravo „Ulicu otvorenog srca“.

Druga tačka koju bih izdvojio jeste rad opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja u 2023. godini. Budzet Saveta je 12 miliona dinara i deo tog novca biće opredeljen za nabavku automobila za PS Lajkovac, a takođe biće povećana i bezbednost učesnika u saobraćaju, postavljena autobuska stajališta kao i organizovan niz edukacija za najmlađe.

Još jedna od značajnijih tačaka jeste i opravdavanje sredstava sportskih ustanova, odnosno sportskih organizacija na teritoriji opštine Lajkovac za tekuću godinu, kao i za održavanje i obnovu verskih objekata koji se sufinansiraju iz budzeta opštine“ rekao je nakon sednice zamenik predsednika opštine Lajkovc, Obrad Milutinović.

On je svojim sugrađanima uputio praznične čestitke poželevši svima da u sreći, zdrvlju i blagostanju provedu Novogodišnje i Božićne praznike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Ulaganjem u „ozelenjavanje” finansijskog sektora u Srbiji, IFC promoviše finansiranje projekata u oblasti klimatskih promena
Next post Spektakl ispred Rudarske česme – kostimirani bajkeri izmamili osmehe i deci i odraslima