Aktuelnosti u lazarevačkom komunalnom preduzeću (VIDEO)

U lazarevačkom Javnom komunalnomn preduzeću danas je održana konferencija za medije na kojoj je o svim aktuelnim dešavanjima govorio direktor Aleksandar Rtakić.

Bilo je reči o vodosnabdevanju, bunarima, rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, kapitalnim projektima poput gradske tržnice i novih parking mesta, kao i o dugovanima ovog preduzeća, reprogramima, novoj mehanizaciji i funkcionisanju svih njegovih  sektora.

Pored ostalog, Rakić je najavio da je u planu bušenje još dva nova bunara na izvorištu Peštan, kao i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u pet ulica : Vinogradarska, Milovana Petrovića, Varoška, Andrejin put i Milisava Ivankovića Solunca.

On je takođe dodao i da se prati dinamika održavanja zelenila, uređenja zelenih površina kao i čišćenje, ali je  posebnu pažnju i ovoga puta skrenuo na divlje deponije i uputio apel građanima da smeće odlažu na adekvatan način.

“Mi ćemo do kraja novembra  preko republike i nadležnog ministarstva  kao donaciju dobiti četiri nove smećarke i jednu kombinovanu mašinu i sva zahvalnost njima, opštini, ali naravno i našim zaposlenima koji su od ranog jutra po svim vremenskim uslovima na terenu i rade svoj posao kako treba”.

Rakić je rekao i da su nasatvljeni radovi na izgradnji garaže na platou ispred opštine, čime će se dobiti nova parking mesta, što ide u prilog komunalnom preduzeću, a završetkom projekta tržnice, deo grada u blizini samog centra dobiće potpuno nov i reprezentativan izgled.

Što se tiče radnika koji nisu tužili firmu, a kojima se duguje novac iz prethodnog perioda jer im je isplaćivana zarada koja je bila ispod zagarantovanog “minimalca”, dogovoreno je da se taj dug vrati kroz mesečne rate u naredne dve godine, rekao je, između ostalog Rakić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post “Markov ranč” – humanitarna akcija za malog Stefana (VIDEO)
Next post Još jedna podela poklon kolica za najmlađe lazarevčane (VIDEO)