Budzet GO Lazarevac uvećan za 173,820.000 – održana 17. sednica Skupštine

Rebalansom, budzet GO Lazarevac uvećan je za 173,820.000 dinara.

On je usvojen na danas održanoj 17. sednici Skupštine uz Izveštaj o izvršenju budzeta za prvih šest meseci tekuće godine i još 13 tačaka Dnevnog reda.

Na sednici koja je trajala pet sati odbornici su razmatrali izveštaje o poslovanju Javih preduzeća i Planove detaljne regulacije za nekoliko lokacija na teritoriji opštine.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić kaže da je ukupno bilo 15 tačaka Dnevnog reda, od kojih jedna u skraćenom postupku, izdvojivši kao najznačajniju upravo rebalans budzeta.

“ Veoma važno je reći da je budzet GO Lazarevac uvećan za 173 miliona dinara. Ta sredstva će dobro doći građanima  i biće pre svega raspoređena za infrastrukturne radove  i poslove koji su ranije započeti. Mislim da sada sa ovim budzetom koji iznosi 1,233.000 ,000 Lazarevac može da se pohvali solidnim budzetom u odnosu na neke druge gradove.  Građani svakako treba da znaju i da taj budzet nije sve ono što se ulaže u Lazarevcu i da su pored toga tu i ulaganja Grada Beograda i Republike Srbije”.

Sinđelić je najavio i radni decembar i najmanje dve sednice Skupštine u ovom mesecu.

U svom obraćanju novinaria po završetku Skupštinskog zasedanja, predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević ističe da će sredstva opredeljena rebalansom budzeta biti prevashodno usmerena ka opštinskim javnim preduzećima i ustanovama. On je pored rebalansa i izveštaja o izvršenju budzeta, kao i izveštaja o radu javnih preduzeća istakao i tačku koja se odnosila na Plan detaljne regulacije .

“ Mnogo godina je prošlo od kada smo pričali o Planu detaljne regulacije za pojedine delove opštine i širenje grada. Kada ova dva plana, obilaznica oko naselja Rasadnik i centra budu usvojena, to će biti dobra stvar za Lazarevac. Bez Plana detaljne regulacije ne možemo da rešimo imovinsko-pravne odnose  i imovinu koja pripada privatnim, fizičkim licima, odnosno, koja nije državna, a sa njim to možemo. Imamo novac obezbeđen za kružni tok , imamo odluku Vlade Republike Srbije i idejno rešenje, ali vi jednostavno ne možete da dobijete građevinsku dzvolu, jer urbanistički  projekat koji bi omogućio izradu kružnog toka kod jezera Očaga ne može da reši imovinu, već to može samo Plan detaljne regulacije” objašnava on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Divan dan na reci Kolubari –“Klinci Ćirinci”u akciji
Next post Uručeni ključevi 13 traktora lazarevačkim poljoprivrednicima (VIDEO)