Divan dan na reci Kolubari –“Klinci Ćirinci”u akciji

Po kalendaru Planinarskog Saveza Srbije i PSD”Ćira” Lajkovac, ovog vikenda  održana je Republička akcija za mlade na obalama reke Kolubare.

Učesnici su imali pripremljenu stazu od 4 km sa šest “radionica”.

Upoznati su sa radom i istorijom Jolića vodenice, videli kako se nekada mlelo žito, a  kroz taj deo programa proveo ih je Milutin Ranković, poznati lajkovački vajar.

Potom su učesnici otišli do placa lovačkog udruženja “D.Radović” gde su posluženi, a lovci su im pričali o lovu i životinjama.

Biciklistička sekcija “Ćire” sačekala ih je na placu društva i pričali o svojim putovanjima, tipovima bicikli …

Zatim  je usledila ekologija. Kosana Grčić, profesor biologije, upoznala je decu, shodno njihovim godinama sa zaštitom životne sredine, a potom su imali kviz na temu razlaganja otpada.

Medari, odnosno lajkovački pčelari sačekali su učesnike akcije u svojim odelima i  uz degustaciju meda pričali o pčelarstvu.

Na placu bajkera iz kluba TNT Lajkovac “zasladili” su se vrućim uštipcima i slatkišima, a učesnicima je bilo zanimljivo da se slikaju sa motorima.

Oni su se, nakon brojnih sadržaja vratili  do polazne tačke kod Jolića vodenica. Dok je trajao obilazak vodenice, TO Lajkovac je prezentovala turističke potencijale Lajkovca i njegove znamenitosti.

Takmičenja su bila veoma zanimljiva: trka u džaku, štafeta, igra spretnosti i nadvlačnje konopca. Sve u svemu jedan zanimljiv i ispunjen dan.

Učesnika je bilo oko 260 iz nekoliko plqninarskih klubova, lokalnih škola i građanstva.

Pomoć pri organizaciji planinarskom društvu pružila je TO Lajkovac, lovačko udruženje, moto klub i Kulturni centar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Nova radna mesta – IGB Automotive u Lajkovcu (VIDEO)
Next post Budzet GO Lazarevac uvećan za 173,820.000 – održana 17. sednica Skupštine