Nova radna mesta – IGB Automotive u Lajkovcu (VIDEO)

Kompanija IGB Automotive koja se bavi proizvodnjom delova i dodatne opreme za motorna vozila,  uskoro otvara novi pogon u Lajkovcu, a za proizvodnju će biti angažovano 200 ljudi, uglavnom žena.

U Gradskoj kući danas je održan sastanak predstavnika kompanije sa opštinskim rukovodstvom.

Predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković kaže da je ovo gotovo istorijski događaj za opštinu i da je od izuzetnog značaja obzirom na otvaranje novih radnih mesta, naročito za žene.

Dalibor Berić, generalni menadzer kompanije IGB Automotive u Srbiji  predstavio je dosadašnji rad kompanije,  podsetio na izuzetno uspešno poslovanje i izneo detalje početka rada novog pogona u Lajkovcu.

“ Kod nas postoje tri meseca obuke za radna mesta i ona se sastoji iz tri segmenta. To su bezbednost i zaštita na radu, zatim obuka zaposlenih za procese rada koji će obavljati, nakon čega sledi obuka za svaki proizvod koji će taj zaposleni  izrađivati. Ono što želim da istaknem je da ne postoji linijska prozvodnja i da neko zavisi od drugog radnika. Onaj ko je maksiamalno posvećen poslu svakako će dati bolji rezultat i imati bolju zaradu . Biće to uzajamna saradnja dve proizvodne jedinice, Lazarevac i Lajkovac i oni će zajedno kreirati finalni proizvod  koji će se plasirati našim kupcima”objašnjava Berić.

Dosadašnjom dinamikom radova na novom pogonu u Lajkovcu, očekuje se da bi kompanija IGB Automotive sa radom otpočela već početkom novembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post 50.050 dinara OD KADETA I PETLIĆA FK KOLUBARA ZA SARU MATIĆ
Next post Divan dan na reci Kolubari –“Klinci Ćirinci”u akciji