Dodeljena priznaja Crvenog krsta Lazarevac višestrukim davaocima krvi

Povodom Svetskog dana dobrovoljnog davanja krvi, danas je Crveni krst Lazarevac u Centru za kulturu dodelio priznanja najhumanijim Lazarevčanima koji su dali krv pedeset, sedamdeset i sto puta. Među zvanicama su bili i učenici OŠ „Dule Karaklajić“ koji su osvojili drugo mesto na konkursu literarnih radova „Krv život znači“.

Asistent opštih poslova Crvenog krsta Lazarevac Jelena Petronijević je u izjavi za medije istakla da sugrađani prilikom svake akcije pokazuju izuzetnu humanost.

Asistent opštih poslova Crvenog krsta Lazarevac Jelena Petronijević

„Samim tim što smo jedna od najuspešnijih opština sa 5,11 davanja krvi po stanovniku, dovoljno govori o tome koliko je Lazarevac humana sredina. Danas smo organizovali mali svečani prijem na kome smo uručili priznanja našim višestrukim i dugogodišnjim davaocima krvi. Današnji program otvorili su učenici OŠ „Dule Karaklajić“ sa nagrađenim pesmama.“

Dobrovoljni davalac krvi Slobodan Petronijević koji već 38 godina redovno prati akcije Crvenog krsta Lazarevac, danas je dobio priznanja za 114 davanja krvi i 27 doniranja krvne plazme.

Dobrovoljni davalac krvi Slobodan Petronijević

„Želeo bih da se zahvalim svim članovima ove organizacije. Poručio bih svima koji su zdravi i sposobni da se priključe akcijama Crvenog krsta i pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Imam 56 godina, ne vodim se time koliko sam puta dao krv, važno mi je što znam da nekome pomažem.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Čekanju je kraj – novi multifunkcionalni objekat u Pepeljevcu u drugoj fazi izgradnje (VIDEO)
Next post “Raspоni metafizičkоg beskraјa” Viоlete Markоvić u Modernoj galeriji