Deseta akcija “Proleću u pohode” – Šetajmo za zdravlje i ovog proleća (VIDEO)

Planinarsko društvo “Vis“ i Savez sportova GO Lazarevac organizuju u subotu 20. aprila tradicionalni, jednodnevni izlet „Šetajmo za zdravlje“ pod sloganom „Proleću u pohode“.

Na danas održanoj konferenciji za medije član Veća GO Lazarevac, Nikola Marinković pozvao je svoje sugrađane da se, bez obzira na godine pridruže ovoj akciji i provedu jedan lep dan u prirodi.

„ Cilj ove manifestacije je afirmacija šetnje kao fizičke aktivnosti i planinarstva kao vida sporta i rekreacije radi očuvanja zdravlja“, istakao je on.

Blagoje Aleksić je ispred PD „VIS“ sve zainteresovane upoznao sa pojedinostima akcije, stazama i pravilima ponašanja tokom šetnje.

„Pozivamo sve da nam se pridruže u narednu subotu u osam sati ispred opštine radi prijava. U devet časova planiran je polazak.

Predviđene su tri staze. Prva je duga oko 10 kilometara i ide se do Šušnjarske lovačke kuće.  Druga je do izvora kisele vode u Čibutkovici i ona iznosi oko 15 km, dok treća i najduža staza iznosi oko 20 km i vodi do spomenika na brdu Čovka“.

Aleksić je pored ostalog istakao da učesnici obavezno sa sobom ponesu dovcoljne količine vode, u zavisnosti od dužine staze koju odaberu, užinu, slatkiš, adekvatnu i udobnu obuću, rezervnu majicu i kabanicu u slučaju kiše.

Ovo je deseta po redu akcija „Proleću u pohode“ koju PD „Vis“ i Savez sportova organizuju pod pokroviteljstvom GO Lazarevac, a njen značaj je višestruk, obzirom da pored zdravih stilova života promoviše druženje, ali i upoznavanje prirodnih lepota i istorijskih lokaliteta i spomenika u  našoj opštini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Raspisan Javni poziv za nabavku sadnica voć i vinove loze (VIDEO)
Next post Ministarka poljoprivrede u poseti OO SNS Lazarevac (VIDEO)