Dodela montažnih kuća za četiri izbegličke porodice(VIDEO)

Pomoćnik komesara Komesarijata za izbeglice i migracije, Ana Šupica i predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević uručili su danas ključeve stambenih objekata za 4 izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, na teritoriji opštine Lazarevac.

“ Dodela stambenih rešenja i pružanje pomoći onima koj su izgubili svoje domove usled sukoba ili drugih neprilika i kontinuirana i uspešna saradnja sa svim jedinicama lokalane samouprave je najavžniji cilj Komesarijata. Danas je važan dan za sve porodice koje su rešile svoje stambeno pitanje jer dobiti svoj krov nad glavom predstavlja veliki korak ka stabilsnosti i sigurnosti. Želim im dug i srećan život u svom novom domu, a Komesarijat će nastaviti da radi na pružanju pomoći i podrške onima koji su još uvek u potrebi “ rekla je pomoćnica komesara Ana Šupica.

Nakon svečanog uručivanja prisutni su obišli dodeljene montažne kuće koje se nalaze u ulici Milovana Lazarevića u Lazarevcu.

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević zahvalio se Komesarijatu za izbeglice i migracije na podršci i pomoći koju pružaju opštini Lazarevac i istakao značaj ove saradnje u obezbeđivanju boljih uslova za život svih osoba koje su primorane da napuste svoje domove.

Opština Lazarevac je tokom prethodnih godina u saradanji sa Komesarijatom pružala podršku za 383 porodie izbeglica i interno raseljenih lica dodelom stambenih jedinica, građevinskog materijala, putem ekonomskog osnaživanja, dodelom paketa hrane, ogreva i jednokratnih novčanih pomoći, a u 2023. godini opštini Lazarevac dodeljena su sredstava kojima smo pomogli 119 porodica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Besplatni udzbenici za učenike nižih razreda i novih 200 miliona u budzetu opštine – Održana druga sednica Skupštine u Lajkovcu (VIDEO)
Next post Za đake počeo prolećni raspust