GIZ i CARITAS donirali vozilo CZS u Lajkovcu (VIDEO)

Opština Lajkovac jedna je od 15 opština u Srbiji koja je 2019. godine potpisala Memorandum o saradnji na projektu koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) uz pomoć i podršku organizacije  Caritas Šabac.

Zahvaljujući uspešnoj saradnji, danas je Zajedničkom centru za socijalni rad “Solidarnost” donirano vozilo namenjeno poboljšanju kvalteta usluga socijalne zaštie, konkretno službe geronto- domaćica.

Predsednik lajkovačke opštine, Andrija Živković ističe  da lokalna samouprava poslednjih godina izdvaja značajna sredstva upravo za potrebe socijalne zaštie i da su rezultati veoma zadovoljavajući

“Današnji događaj je pre svega jako bitan za zajednički  centar, koji će ovim, takoreći poklonom, unaprediti socijalnu zaštitu na teritoriji opština Lajkovvac, Mionica i Ljig, a rad geronto domaćica učiniti ažurnijim i mobilnijim” rekao je on.

Menadzer na projektu GIZ.a , Tatjana Rajneš, pohvalila je rad  i zalaganje rukovodstva opštine Lajkovac i izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

“Imate odliče i veoma angažovane ljude u oblasti socijalne zaštite, što nama zaista olakšava posao. Drago nam je da možemo da podržimno vaše dalje napore u pružanju usluga socijalne zaštite za osetljive grupe, što je cilj projekta nemačko-srpske saradnje”, ističe Rajneš.

Miroljub Nikolić, direktor organizacije Caritas Šabac naglasio je značaj podrške i razvoja socijalne zaštite i takođe pohvalio rad centra “Solidarnost”.

“Ovaj projekat se zove ” Uspešne prakse i inovativne usluge prilagođene pandemiji COVID” i mislim da nas je ta pandemija podsetila da sistem socijalne zaštite mora da bude adaptivan na nove situacije i probleme koji se dešavaju u društvu ” kaže on.

Direktor ZCS  za opštine Lajkovac, Ljig i Mionica,  Dragan Radovanović, zahvalio je na uručenoj donaciji u vidu putničkog vozila, laptop računara i štampača i podvukao da će to znatno poboljšati uslugu Pomoć u kući, dok je Anđelija Filipović, koordinator usluge Pomoć u kući upoznala sve prisutne sa dosadašnjim radom ove službe i povećanjem broja njenih korisnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post What Are the Best Machine Learning Algorithms for NLP?
Next post PRVI KAMEN ZA KOLUBARSKI GAZIMESTAN NA PROLEĆE: Potomci kolubarskih ratnika grade memorijalni centar kod Lazarevca