“Godine uzleta” u PU “Leptirić” u Lajkovcu (VIDEO)

Početak radne godine u PU “Leptirić” u Lajkovcu teče prema planu i programu.

Ustanova primenjuje program “Godine uzleta” koji, pored ostalog podrazumeva uređenje dvorišta i samog objekta u skladu sa zahtevima tog programa. Organizovane su prostorne celine, oplenjeno je samo dvorište, pa se uz saradnju sa roditeljima stvorio sjajan ambijent za boravak mališana. Direktorka lajkovačkog vrtića, Mila Mitrović Lončar kaže  da je cilj pomenutog programa baziran na spontanoj igri, na što manje gotovih igračaka i gotovih produkata, a što više onoga što će deca sama napraviti i  što više životno praktičnih situacija.

“ Svakako neće izostati ni neke autentične situacije kao što je obeležavanje rođendana, jutarnje telesno vežbanje, obzirom da imamo našeg saradnika za fizičko vaspitanje, dakle, sve ono što treba da se radi, to će deca i dobiti, a i roditeljima smo objasnili da ne treba da postoji bojazan od novog programa”, kaže ona.

Mitrović Lončar je ovom pirlikom istakla i izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom, zahvaljujući čijim ulaganjima ova ustanov ima izuzetne uslove za rad.

PU „Leptirić“ u Lajkovcu pohađa ukupno 505 mališana, od čega celodnevni boravak 407. dece i 98. u pripremnom predškolskom programu, među kojima ima i nešto mlađe dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post HUMANOST NA DELU – POMOZIMO BOLESNOJ DECI STEVANU I FILIPU STOJANOVIĆU
Next post Vino i ove godine inspirisalo pesnike– “Vinska priča” pobednica konkursa (VIDEO)