HUMANOST NA DELU – POMOZIMO BOLESNOJ DECI STEVANU I FILIPU STOJANOVIĆU

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Stevana (g.r. 2011) i Filipa Stojanovića (g.r 2014).

Stevan je rođen carskim rezom u terminu a na rođenju je dobio ocenu 5.  Trudnoća je bila rizična, majka je hospitalizovana radi održavanja trudnoće.  Sa 8 meseci je počeo da sedi,  prve reči je izgovorio sa 10 meseci, a sa 16 meseci je prohodao. Roditelji su već  sa nepunih godinu dana primetili da je Stevan prestao sa izgovorom, da nema komunikaciju, ne prati pogledom,  a posle obavljenih pregleda lekari su konstatovali da je kod Stevana prisutan autistični poremećaj. Uz pomoć logopedskih I defektoloških tretmana na koje su ga roditelji vodili,  Stevan je sa napunjenih 6 godina ponovo progovorio, pohađa i školu ali povremeno ima periode agresije.

Filip je rođen u 8. mesecu trudnoće carskim rezom, imao je krvarenje na mozgu i bio je u inkubatoru.   Kao posledicu  ima strabizam i nosi naočare. Filip je prve reči izgovorio sa  8 meseci, a prohodao je sa 14 meseci.  Sa nepune 2 godine roditelji su primetili da i Filip ima iste simptome kao i stariji brat, pa su nakon obavljenih  pregleda lekari potvrdili da i on ima autistični poremećaj i od tada kreće borba za Filipov napredak.  Filip takođe pohađa logopedske i defektološke tretmane koji mu pomažu u pravilnom razvoju i napretku, izvršava naloge, ali za sada ima mali fond reči, a treba da krene u 1 razred.

Da bi nastavili sa tretmanima i lečenjem svim drugim dostupnim vidovima lečenja, njihovim roditeljima  su neophodna finasijska sredstva koja nisu u mogućnosti da sami obezbede.
Sredstva su im potrebna za logopedske i defektološke tretmane, hiperbaričnu komoru, lekove, suplemente, tretmane matičnim ćelijama, specijalističke preglede, geneska ispitivanja, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.
Pomozimo Stevanu i Filipu da budu samostalni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Memorijalni odbojkaški turnir „Radovan Beli Marković“
Next post “Godine uzleta” u PU “Leptirić” u Lajkovcu (VIDEO)