Jabučje, jedno od najvećih sela Srbije – u toku radovi na parternom uređenju centra sela (VIDEO)

Opština Lajkovac početkom godine opredelila je 35 miliona dinara za parterno uređenje centra Jabučja.

Ovo je najveće naseljeno mesto u opštini Lajkovac i jedno od najvećih sela u Srbiji, koje zaslužuje da ima reprezentativan izgled.

U centru sela nalazi se ambulanta, škola, prostorije Mesne zajednice, pošta, marketi, a uređenje ovog dela upotpuniće njegov celokupan izgled.

Radovi obuhvataju izgradnju moderne saobraćajnice koja će povezati sve pomenute objekte, pešačku stazu, zatim izradu oko 300 metara kišne i fekalne kanalizacije i novu rasvetu.

Prostor će biti upotpunjuen pratećim mobilijarom, klupama, kantama za otpatke i zelenim površinama, čime će Jabučje dobiti izgled moderne seoske sredine.

Zbog loših vremenskih uslova, posao se nije odvijao planiranom dinamikom, podsetio je danas, prilikom obilaska radova, prvi čovek opštine Lajkovac, Andrija Živković.

„ Ovo je dokaz planskog i kontinuiranog ulaganja  u Jabučje, gde smo prethodnih godina mnogo toga uradili. Osim puteva i vodovodne mreže, takođe se radi i kanalizacija, gde će do ovog perioda iduće godine celo Jabučje biti pokriveno fekalnom kanalizacijom , a u dogovoru sa EPS-om u planu nam je da na mestu stare škole uradimo jednu manju fiskulturnu salu, kako bismo upotpunili ovu celinu“, rekao je Živković.

On je dodao da je predviđeno i rešavanje vodosnabdevanja , kao i da je u toku geološko istraživanje za izradu i puštanje u rad bunara u Gornjem kraju.

Da podsetimo, Jabučje će 29. jula biti ovogodišnji domaćin Seoskih igara Sportskog Saveza Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Humanitarni prodajni bazar za Stefana Stepića
Next post Malo kulinarsko carstvo – Kolubarski kotlić 2023 (VIDEO)