“Kolubarski kotlić “ 2023

Tradicionalna revija kulinarstva i takmičenje u kuvanju kulinarskih specijaliteta “Kolubarski kotlić 2023” i program “Dani vodenica na reci Kolubari i Toplici” biće održani 23. jula 2023. godine kod Lovačke brvnare kraj reke Kolubare u organizaciji lovačkog udruženja “Dragan Radović” i Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Pored takmičenja u kuvanju i degustacije kulinarskih specijaliteta u okviru manifestacije biće priređen muzički program. Kulinarske specijalitete ocenjivaće stručni žiri: Radovan Subin, vitez kulinarstva i Dragiša Stefanović, kulinarska federacija Srbije.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušica Jovičić istakla je da vlada veliko interesovanje za ovogodišnju manifestaciju.

“Za najuspešnije učesnike koji će se takmičiti u pripremanju kulinarskih specijaliteta predviđeni su pehari i zahvalnice, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobednike ovogodišnjeg Kolubarskog kotlića 2023.

Do 13.00 časova će ekipe predati uzorke lovačkih kotlića, žiri će do 13.30 časova imati obavezu da oceni iste, a proglašenje najuspješnijih ekipa je u 14.00 časova.

“Kolubarski kotlić” postao je turistička ali i gastronomska manifestacija Lajkovca koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Verujem da će tako biti i ove godine, nadam se da će nas i vreme poslužiti, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam sve Lajkovčane i građane okolnih mesta da dođu i budu deo nesvakidašnjeg kulinarskog događaja“ kaže ona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post U prvom upisnom roku 11.576 brucoša- preostalo mesta za 3.737: Evo i na kojim fakultetima
Next post Humanitarni prodajni bazar za Stefana Stepića