„Međunarodni festival dečjih i prvih izvođačkih ansambala“ (VIDEO)

Kulturno umetničko društvo „ Diša Đurđević“ iz Vreoca u okviru obeležavanja Vidovdanskih svečanosti i Dana Lazarevca, organizuje danas i sutra „Međunarodni festival dečjih i prvih izvođačkih ansambala“. Tim povodom goste iz Bugarske i Makedonije primio je predsednik Skupštine GO Lazarevac, Bojan Sinđelić sa saradnicima.

‘’Naši domaćini iz KUD ‘’Diša Đurđević” ostvarili su kontakte sa prijateljima iz Bugarske, Makedonije i Bosne i Hercegovine i mi smo spremni da to nastavimo i narednih godina” , rekao je Sinđelić uz želje da gosti iz Lazarevca ponesu samo lepe uspomene.

Predsenik KUD ‘’Dimitrije Diša Đurđević”, Goran Pantelić zahvalio je opštini Lazarevac na pruženoj podršci i najavio pravi folklorni spektakl u naredna dva dana.

‘’Žeelim da se zahvalim opštini ali i našim gostima koji su došli da nas ispoštuju svojim učešćem na ovoj manifestaciji, a želeo bih i da ujedno iskoristim priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i uživa sa svima nama”,kaže Pantelić.

Ljupčo Marinkovski iz KUD ‘’Efrem Karanov” iz Makedonije i Mitko Mihalkov iz ansambla ‘’Horo” iz Bugarske zahvalili su domaćinima na gostoprimstvu, preneli dosadašnje impresije i najavili igre sa kojima će se predstaviti njihovi ansambli.

Manifestacija će biti održana u glavnoj lazarevačkoj ulici kod Rudarske česme u oba dana sa početkom od 19.00 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post JPKP Lazarevac-aktuelno (VIDEO)
Next post Razigrana Karađorđeva ulica – otvoren festival folklora (VIDEO)