JPKP Lazarevac-aktuelno (VIDEO)

Snabdevanje pijaćom vodom u Lazarevcu zahvaljujući novim bunarima i stabilizaciji postojećih, uredno je, ali je racionalna potrošnja uvek aktuelna i neophodna, naročito u vrelim letnim danima, poručuje direktor lazarevačkog komunalnog preduzeća, Aleksandar Rakić.

“ Mi još uvek imamo redovno vodosnabdevanje i nadamo se da će tako i ostati. Priključili smo nova tri bunara, nismo ih pustili na maksimum i još uvek koristimo oko 80 posto od mogućeg, realnog kapaciteta a sanirana su još dva bunara u Nepričavi od kojih jedan daje oko 15 a drugi oko 10 litara sekundnih. Međutim, obzirom da dolazi toplije vreme i vrućine, najveći problem predstavlja neracionalno koriščeje pijaće vode“, rekao je Rakić, apelujući na sugrađane da racionalno troše vodu ali i da izmiruju svoja dugovanja prema ovom preduzeću.

Česte primedbe grđana odnose se na vraćanje terena u prvobitno stane nakon izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

“Jedna od glavnih zamerki je upravo to da na onim mestima gd imamo intervencije, gde imamo pucanja, da se to ne vraća u prvobitno stanje. Mi to saniramo, postavimo materijal, sbijemo koliko smemo, ostavimo da se par dana slegne prirodnim putem. Onde gde treba da betoniramo, to i uradimo ali je došlo do zastoja u asfaltiranju.  Mi imamo preduzeće koje nas snabdeva asfaltom , međutim, obzirom na okolnosti na tržištu što se tiče nabavki  repromaterijala i sirovina jer se cene konstantno menjaju, imamo problem sa potpisivanjem ugovora sa dobavljačima”, objašnjava  Rakić.

Javno preduzeće za komunalnu privredu u Lazarevcu trenutno izmiruje dug  prema Elektro privredi Srbije za utrošenu električnu energiju, a još jedan od prioriteta ovog preduzeća je i normalizacija broja zaposlenih  i izmirivanje duga prema njima.

“Zatekli smo dug od oko 500 miliona dinara. Prišle godine smo plaćali račune, ne u punom iznosu, već koliko smo mogli, obzirom da smo bili u ozbiljnoj reorganizaciji. Dogovor koji postoji na najvišem nivou jeste taj da preostali dug do nove godine bude predmet reprograma, koji ćemo potpisati sa EPS-om, a od nove godine sa našim kolegama iz Kolubare, odnosno EPS-a zatvaramo račune kompenzacijama”, objašnava on.

JPKP Lazarevac ponovo je raspisalo anketu za dobrovoljo prijavljivanje ljudi za otpremnine i za sada je 13 prijavljenih, a Rakć je takođe govorio i o ozbiljnom problemu koje preduzeće ima sa tužbama radnika , od kojih je jedan broj pre izvesnog vremena podneo tužbe za poreze i doprinose, topli obrok, regres i minimalnu zaradu u ranijem poeriodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post ASFALTIRANJE PO MESNIM ZAJEDNICAMA
Next post „Međunarodni festival dečjih i prvih izvođačkih ansambala“ (VIDEO)