Monodrama/ komedija„Žaklina, žena iz naroda”

Monodrama/ komedija „Žaklina, žena iz naroda” po tekstu Alekse Strika u režiji Jasmine Stijović, na repertoaru je lazarevačkog Centra za kulturu u sredu 25.maja.

Žaklina je žena sa sela, majka, komšinica, rođaka, supruga… Ona govori kroz šta je sve prošla u životu, prepreke koje je imala, a neke od njih je sama postavljala, njen odnos prema porodici, prema prijateljima, prema svom detetu, komšiluku, familiji…

Njen život nimalo nije lak i toliko ugodan. Pravila je ogromne greške koje su je dovodile do dna, ali njena sposobnost, manipulacija i snalažljivost su je izvukli iz svake loše situacije, opet u njenu korist. Žaklina govori o svom braku i porodici, o svojoj svekrvi i svekru, kumovima i ljudima koji su joj najbliži .Ona je jedna od onih žena što sve gledaju sa visine. Prolazila je kroz malverzacije i laži .Želela je mnogo više od onoga što je imala, želela je slavu, popularnost, glamur. Odlazi u rijaliti program, ostavlja porodicu, ostavlja kuću, ostavlja najvoljenije. Nakon nekog vremena se vraća i kaje se. Oproštaj traži od svih. Shvatila je da čovek ne treba biti takav kao što je ona bila, da čovek mora da spase sebe od svega i da to može samo on sam. Shvata da je njen kućni prag njen oltar i da je njena porodica najveća sreća. Žaklina se sa kajanjem vraća, moli za oproštaj i njenu životnu grešku koju nikada i nizašta neće ponoviti.

Žaklinu igra Stefan Usiljanin, komad je na repertoaru od 20 časova a cena karte je 600 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Memorijalno humanitarna manifestacija KUD-a „Dimitrije Tucović“ 27. maja u Lazarevcu (VIDEO)
Next post Otvaranje izložbe „Talasom ljubavi”, Nemanje Vučkovića.