Memorijalno humanitarna manifestacija KUD-a „Dimitrije Tucović“ 27. maja u Lazarevcu (VIDEO)

Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Tucović“ organizuje, u saradnji sa UG Ujedinjeni za Lazarevac,  memorijalno humanitarnu manifestaciju 27. maja u Centru za kulturu Lazarevac sa početkom od 19.00 časova. Ulaznice su u prodaji na biletarnici ove kulturne ustanove i u kafićima Chili Bar i Java po ceni od 200 dinara.

Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Tucović“ organizuje, u saradnji sa UG Ujedinjeni za Lazarevac,  memorijalno humanitarnu manifestaciju u Centru za kulturu Lazarevac 27. maja. Tim povodom KISSFM MEDIA se uputila na probu ovog KUD-a, kako bi saznali više o ovom dešavanju, a o čemu je govorio jedan od organizatora ovog kulturnog događaja Blagoje Timotijević.

„Ovo je koncert posvećen Bati Arsenijeviću i Zoranu Simoviću koji su bili članovi ovog društva. Bata je nakon prekida, ponovo 2004. godine pokrenuo rad ovog KUD-a. Nakon pandemije COVID-a 19, koja je odnela živote ova dva čoveka, mi članovi ovog društva organizujemo koncert u njihovu čast. Manifestacija ima i humanitarni deo vezan za našu sugrađanku Janu Simić, sav prihod od kupljenih ulaznica biće uplaćen za njeno lečenje.“

Timotijević je ovom prilikom otkrio koji KUD-ovi učestvuju, kao i koje će koreografije biti izvedene na ovom događaju.

„Na koncertu će nastupiti niz društava prvenstveno sa područja GO Lazarevac, KUD „Kolubarac“, KUD “Diša Đurđević“, KUD „Rudar“, KUD “Opanak“  i KUD “ Dimitrije Tucović“ kao domaćin. Predstaviće se i hor iz Beograda „Zlatno zvonce“. Izvodiće se koreografije sa područja cele Republike Srbije i jedna koreografija sa teritorije Severne Makedonije koju je postavio koreograf Bata Arsenijević.“

KUD „Dimitrije Tucović“ nastoji ka upisu novih članova, a u čemu im umnogome pomaže predstojeća manifestacija, čiju realizaciju su im pomogli privrednici i preduzetnici sa teritorije GO Lazarevac.

„Prilikom osnivanja KUD je brojao preko 500 članova, tokom godina taj broj se povećavao i smanjivao, a mi se nadamo da će posle ovog koncerta taj broj početi da raste. Ovom prilikom pozivam sve sugrađane da u što većem broju dođu na ovu manifestaciju. Imali smo veliku pomoć BMS štamparije, Marketa Kum, restorana Mamma mia, Harizma, La Appetit, kao i kafića Java i Chili Bar“.

 

Memorijalno humanitarna manifestacija biće održana u Centru za kulturu Lazarevac sa početkom od 19.00 časova. Ulaznice su u prodaji na biletarnici ove kulturne ustanove i u kafićima Chili Bar i Java. Cena ulaznice je 200 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Održana 36. sednica opštinskog Veća opštine Lajkovac (VIDEO)
Next post Monodrama/ komedija„Žaklina, žena iz naroda”