Održana 36. sednica opštinskog Veća opštine Lajkovac (VIDEO)

Održana je 36. sednica opštinskog Veća opštine Lajkovac, koja je na dnevnom redu sadržala 19 tačaka. Protekla sednica je bila ujedno i pripremna pred predstojeću Skupštinu opštine Lajkovac, a na kojoj je najviše tačaka sa telefonske sednice, verifikovano od strane članova Veća.

Predsedavajući Većem Andrija Živković, je u izjavi za medije govorio o najvažnijim tačkama dnevnog reda.

„Usvajanje lokalnog plana upravljanja otpadom opštine Lajkovac za period od 2021 do 2031 godine je bila naša dužnost kako bi uskladili lokalni plan sa regionalnim planom upravljanja otpadom, kako bi došlo do realizacije projekta Regionalnog centra EKO Tamnava. Još dve tačke koje su bitne po svom programu su razmatranje programa poljoprivrede za 2022. godinu i uputstvo za pripremu prvog rebalansa budžeta za tekuću godinu.“

Budžet za poljoprivredu je ostao na nivou od prethodne godine, on iznosi  šesnaest miliona i trista hiljada dinara. Najveći deo opredeljenog budžeta odlazi na vraćanje poljoprivrednih kredita, dok će ostatak biti upućen na kupovinu poljoprivredne mehanizacije i novih zasada. Živković se osvrnuo na buduće projekte koji će biti realizovani u narednom periodu.

„Nadamo se da će u drugoj polovini godine biti započeta izgradanja parkinga na teritoriji opštine Lajkovac i trotoara u selu Lajkovcu. Očekujem početak izgradnje Seoske kuće u Vračeviću koja će biti slična Seoskoj kući u Pepeljevcu. Uskoro će biti započeta izgradnja lokalnog puta u dužini od 1,5 km u Nepričavi. Bliži se završetak parternog uređenja konaka u Lajkovcu. Veliki projekat koji će koštati preko četrdeset miliona dinara vezan je za parterno uređenje centra Jabučja. Nadam se da ćemo uspeti sve projekte da realizujemo, ukoliko ne dođe do novog rasta cena na tržištu građevinskog materijala.“

Plan je da se u narednim godinama najveći deo lokalnog budžeta izdvaja na uređenje putne infrastrukture. Početkom juna 2022. godine počinju završni radovi na izgradnji saobraćajnice koja prolazi kroz Lajkovac .

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Šest crkava proglašeno za spomenike kulture
Next post Memorijalno humanitarna manifestacija KUD-a „Dimitrije Tucović“ 27. maja u Lazarevcu (VIDEO)