“NA LITICI”- predstava za mlade

Pozorišna predstava “NA LITICI”, po komadu „Norveška danas” Igora Bauersime, u režiji Zorana Zarubice, biće izvedena u okviru manifestacije “Dani Lazarevca”, u utorak, 21. juna u 20.00.

Pozorišna predstava “NA LITICI” po komadu „Norveška danas” švajcarskog pisca Igora Bauersime je egzistencijalistička romantična komedija o dve izgubljenje duše koje traže smisao života nastao po istinitoj priči. Na internet čet rumu, Julija objavljuje da želi da se ubije i da ne želi to da uradi sama.

Komad je režirao Zoran Zarubica,a igraju Maja Šuša i Nikola Pavlović. Predstava je prevashodno namenjena mladima (15-29 godina), srednjoškolcima i studentima, ali i mladima najrazličitijih profesija, oba pola.

Prema istraživanjima Svetske zdravstvene organizacije na svakih 40 sekundi jedna osoba izgubi život zbog samoubistva. U Evropi godišnje oko 43 000 ljudi izvrši samoubistvo, a više 700 000 to pokuša. Suicid je drugi uzrok smrti kod mladih između 15 i 29 godina. Većina adolescenata koji su izgubili život samoubistvom (90%) bili su iz zemalja sa niskim ili srednjim prihodima, među koje spada i Srbija. Razgovorom nakon predstave, podsticaćemo svest mladih o komunikaciji o mentalnom zdravlju i njihovim osećanjima.

Ulaz je slobodan. Predstava se izvodi na kamernoj sceni i broj mesta je ograničen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Previous post Sutra počinje LETO: Ako uradite OVO čeka vas SREĆA tokom cele godine!
Next post Državno prvenstvo u planinarskom trekingu 2022.